Beveiliging in het Oud Atheneum

Het belangrijkste doel van CVST vzw is te zorgen dat het Oud Atheneum een veilig gebouw is voor de lokale verenigingen. We zorgen hierbij voor de brandveiligheid maar ook proberen we ongenodigde bezoekers buiten te houden.

Brandveiligheid

Het gebouw is voorzien van een evacuatiealarm dat op regelmatige tijdstippen getest wordt. Bij alarm worden de leden van de Raad van Bestuur zowel telefonisch als via sms op de hoogte gebracht. Eveneens zijn op elke verdieping een aantal brandblussers en brandhaspels aanwezig die jaarlijks door een erkende firma gekeurd worden. Uiteraard zijn de nodige pictogrammen aanwezig.

 

 

 

Inbraak beveilging

Om ongenodigde bezoekers buiten te houden is de toegangsdeur beveiligd met diverse sloten die langs buiten enkel te openen zijn met een geldige badge. Wanneer een verantwoordelijke van een vereniging zich aanwezig meldt op het elektronische aanwezigheidsbord kunnen de leden, die niet in het bezit zijn van een badge, de deur openen door het intoetsen van een pin-code. Concreet wil dit zeggen dat de deur altijd gesloten is.
De ramen op het gelijkvloers zijn voorzien van hekken, zodat mogelijke inbrekers niet simpelweg een raam kunnen inslaan.

 

 

Anderzijds zijn er zeven camera's geinstalleerd in het gebouw. Op drie strategische plaatsen is een infraroodcamera voorzien, zodat we ook in het donker personen kunnen herkennen. Deze beelden worden continu opgenomen en verschillende weken bewaard. Uiteraard is de camera bewaking geregistreerd bij de commissie voor bescherming van de persoonlijke levenssfeer.