Fysl - Popkoor

FYSL: Een zevenkoppig monster, elektrisch en eclectisch uit Sint-Truiden. Zeven man sterk en uiterst opzwepend, opwindend, dansbaar en live onweerstaanbaar.

FYSL is halve finalist van Humo's Rock Rally 2010, werd 2de op Limbomania 09 en won de publieksprijs van het provinciale rockconcours, namelijk hun gewicht in bier... Een Limburgse brouwer slaat zich nog steeds voor het hoofd....

Een rockband die zich live op een podium op’t randje van de complete waanzin bevind en muzikaal graag buiten de lijntjes kleurt. Punks die disco spelen of metal met een ferme geut dance… FYSL heeft een intrigerend geluid. Vette synths duelleren constant met hoekige gitaren en een pompende ritmesectie.

FYSL maakt deel uit van het 100% puur traject van Poppunt, een project dat jonge bands de kans geeft om buiten de provinciegrenzen te spelen. Als organisator kan je FYSL uiterst voordelig boeken. Je kan 50% korting krijgen op de gage van de band met een maximum van 200 euro. 50% solden dankzij 100% puur!

Invloeden: Filipino Floorshow, Chrome Hoof, Foals, Sigur Ros, The Cure en de volledige soundtrack van Top Gun. In de pers wordt de band vergeleken met LCD Soundsystem, The Rapture en !!!